20 års jubilæum   Gamle nyheder   Spinningcykel til TIF   24 timers cykling

25-årsjubilæum

LionsClub Hvorslev kunne tirsdag d. 5. april fejre sin 25-års dag frachartringen som officiel Lionsclub. Klubben blev stiftet i august i1984 og først da medlemstallet var tilstrækkelig højt kunne denchartres d. 5. april 1986.

Klubbenhar gjort sig bemærket med nogle markante sager som julemarked påUlstrup Slot – afholdt 23 gange, 2 solocykelture a 24 timer i 1993og 2003, Nepalfesten i år 2000 til fordel for et vandingsanlæg i enlandsby i Nepal – en stor succes. Vi er nu begyndt at arrangeremotionscykelløbet ”En forårsdag i Gudenådalen”, som i årafholdes for 3. gang søndag d. 1. maj.

Vimarkerede dagen ved at donere 3 bærbare smartboards til vore skoleri Vellev, Ulstrup og Thorsø. Meningen er at flest mulige børn skalhave glæde af de smarte tavler, så de måske bedre kan husketimerne, da man kan modtage en e-mail med tavleaktiviteten.

Internationalthar vi tidligere givet stor støtte til ”Kampen mod blindhed”.Især Indien og Kina har mange blinde og en operation for grå stærkoster kun lidt over 100- kr og medicen mod flodblindhed, forårsagetaf en parasit er meget billig. Derfor gav vi 15.000- til formålet,hvorved vi nok kan redde synet for 150 til 200 personer.

Enildsjæl fra Haderslev – en pensioneret lærer – har igennem over20 år støttet St. Johns School for the Deaf – en døveskole iGambia med over 3mill. kr. Hun har skaffet solenergi, nyt tag ogcykler til alle lærere, samt meget, meget mere i form møblerskriveredskaber , computere osv. Hun har sendt 36 containere fraDanmark med støtte fra Mellemfolkeligt Samvirke og 10 lionsclubberpå Djursland. Hun modtog 15.000- kr, så hun netop nu kunne sendelærere på kursus i Gambia.
Gudrun Jørsing

Vi modtog gæster fra vore skoler, pensionistforeningerne oglionsclubberne i nabolaget. Bl.a. skænkede LC Bjerringbro, som ervor moderklub 5.000- kr, som vi så selv kan bestemme formålet med.Klubberne i Kjellerup, Gjern, Hammel, Hinnerup, Dagmars Kilde iHinnerup og Langå var på besøg med gaver. I alt modtog vipengegaver på 11.200- kr. Dermed er vor kasse ikke helt tom – rartnok, hvis der kommer uforudsete katastrofer og ansøgere til godeformål.

PresidentHenrik Mogensen, vicepresident Johannes Thomassen fra vor egen klubog Kristian Bach fra Bjerringbro gennemgik lidt historie fra deforgangne 27 år, hvoraf de 25 altså er klubbens tid iorganisationen Lions International. Kristian Bach var primus motor,da vi skulle oprettes som klub.

VillyChristensen